تخت برقی چیست؟
تخت بیمارستانی برقی که به عنوان تخت بیمارستان یا تخت بیمار نیز شناخته می شود، یک جایگزین عالی برای بیمارانی است که نیاز به بستری طولانی مدت دارند. این نوع تخت یک انتخاب عالی برای همه نوع بیماران به ویژه افراد مسن و بیمار است. هدف از این گونه تخت ها ایجاد آسایش، راحتی و آسایش بیمار در طول مدت اقامت در بیمارستان است. آنها به مکانیسم های مختلفی مجهز هستند که به شما امکان می دهد به راحتی ارتفاع و طول آن را تنظیم کنید.
انواع تخت برقی بیمارستانی و خانگی
پیش از پرداختن به موضوع انواع مختلف تخت های برقی باید دو نکته مهم را بررسی کنیم:
- از تخت های بیمارستانی می توان در منزل نیز استفاده کرد، و تفاوت چندانی با تخت های خانگی ندارند و از لحاظ امکانات نیز مشابه هم هستند.
- تخت های الکتریکی دارای دو نوع الکتریکی و فول الکتریکی هستند و تنها در جزئیات کوچکی با هم تفاوت دارند. تخت های نیمه الکتریکی به تخت به تخت هایی گفته می شود که تغییر حالت و بالا و پایین شدن آن ها با ریموت برقی کنار تخت انجام می شود. و تنها تنظیم ارتفاع آنها با کمک اهرم دستی می باشد. و این تخت ها برای افرادی که نیازی به تغییر ارتفاع تخت ندارند گزینه مناسبی است.در مقابل این مدل تخت ها تخت های تمام برقی همه تغییر حالت های تخت که شامل تنظیم ارتفاع نیز می شود را با ریموت کنترل برقی تخت می توان تنظیم کرد.و نیز در زمان قطع برق می توان از باتری های پشتیبان نیز برای آنها استفاده کرد.
تخت های برقی که در بیمارستان استفاده می شوند جدای از بحص دسته بندی های آن ها که توضیح دادیم شامل انواع مختلفی می باشند. آنها را می توان به ۴ مدل برای قرار دادن بیماران در موقعیت های مختلف تقسیم کرد. به همین دلیل بسته به شرایط و نوع بیماری، یکی از مدل ها با توجه به شرایط و نوع بیماری بیمار برای استفاده توصیه می شود.
-
تخت های تک شکن (۱ Breaker): فقط زاویه ناحیه سر قابل تغییر است.
-
تخت برقی دو شکن (s۲ Breaker): زاویه سر و پای بیمار تغییر می کند.
-
تخت برقی سه شکن (s۳ Breaker): امکان تغییر زاویه سر و پا و یک زاویه هم بین این دو وجود دارد.
-
تخت چهار شکن برقی (s۴ Breaker): علاوه بر زوایای فوق، ناحیه انتهایی پای بیمار هم قابل تغییر است. به عبارتی امکان تبدیل تخت به صندلی هم وجود دارد.
-
قابلیت تغییر اندازه یک ویژگی بسیار مهم است که بعضی از تخت ها این قابلیت را دارند، مخصوصا برای کسانی که خیلی سنگین هستند یا روی لبه تخت خود می نشینند و سپس می ایستند و بالعکس این تخت ها برای این افرادبسیار کارآمد است.
بررسی مزایا و معایب تخت های برقی
تخت برقی یک وسیله پزشکی با تکنولوژی بالا است که مزایای زیادی دارد. می توان از آن در خانه یا بیمارستان استفاده کرد و به ویژه برای بیمارانی که مشکلات عصبی یا آسیب هایی که تحرک را محدود می کنند مناسب است. اگر بودجه خرید این تخت ها را دارید، توصیه می کنیم این تخت را خریداری کنید. برای آشنایی بیشتر با این نوع تخت ها، مزایا و معایب آنها را در این قسمت بیان می کنیم:
بررسی مزایا:
۱.قابلیت تنظیم و تغییر حالت تخت: افراد مسن، افراد مبتلا به بیماری های تنفسی و چاقی بسیار راحت شده اند. این تخت ها قابلیت تنظیم ارتفاع و یا تغییر شکل و فرم تخت را به روش های مختلف دارند. در نتیجه، بیماری و بهبودی بسیار آسان تر است
۲.گردش خون بهتر: به راحتی می توان مشاهده کرد که این تخت ها توسط افرادی استفاده می شود که در پاهای خود بیماری دارند و گردش خون خوبی در بدن ندارند. این نوع تخت ها با تغییر وضعیت بیماران در حالت پا می توانند گردش خون را در بدن بهبود بخشند.
۳.جلوگیری از زخم بستر: با خرید تشک مواج می توانید از زخم بستر تا حد زیادی جلوگیری کنید. و همچنین این تخت ها با حالت های مختلفی که دارند از زخم بستر جلوگیری می کنند.
۴.امکانات جانبی عالی: امکانات جانبی این نوع تجهیزات بیمارستانی و پزشکی خانگی بسیار و متنوع است. وجود یک فضا جهت نگهداری وسایل شخصی شما، امکان تغییر ارتفاع و فرم تخت، دستگیره های کناری نگهدارنده تخت، سینی مخصوص سرو غذا بدون نیاز به جابجایی بیمار، جاپایی کنار تخت، ریموت کنترل و غیره شامل این امکانات می شوند.
بررسی معایب:
- قیمت: هزینه خرید تخت برقی بسیار زیاد است به همین دلیل یکی از مشکلات تهیه آنها تأمین بودجه کافیست.
- جابجایی: جابجایی این نوع تخت ها به دلیل وزن زیاد سختتر از تخت های مکانیکی است با این حال طراحی ارگونومیک تا حد زیادی این مشکل را رفع کرده است.
- نگهداری: این نوع تجهیزات به دلیل اینکه سیستم الکتریکی دارند حساس هستند. به همین دلیل باید مراقبت های دوره ای انجام دهید و در نگهداری و استفاده درست از آنها دقت کنید.
سخن پایانی
تخت های الکتریکی بر اساس مدل های مختلفی که دارند دارای قیمت های مختلفی می باشند. مطابق نوع برند مورد استفاده در آنها و امکاناتی که در آنها استفاده می شود، مدل های تخت ها از نوع تک شکن یا چهارشکن، فول الکتریکی یا نیمه الکتریکی، جنس بدنه ABS یا پلاستیک خشک و سایر موارد هزینه خرید این نوع تخت ها متفاوت خواهد بود.